Δωρεάν Μεταφορικά
για παραγγελείες άνω των 50€

Τι είναι το zero waste lifestyle;

Cotton,Bags,And,Glass,Gar,For,Free,Plastic,Shopping

Γνωρίστε έναν νέο τρόπο ζωής και μειώστε το περιβαλλοντικό σας αποτύπωμα!

Ο όρος zero waste lifestyle έχει μπει για τα καλά στην καθημερινή μας ζωή και, για να το πούμε εν συντομία, είναι ο τρόπος ζωής, ο οποίος έχει σκοπό να μειώσει ή ακόμα και να εκμηδενίσει τα σκουπίδια που παράγονται καθημερινά, ειδικά όσα είναι μη βιοδιασπώμενα και μη ανακυκλώσιμα, όπως είναι τα πλαστικά.

Δεν χρειάζεται να σας το πω εγώ, σίγουρα γνωρίζετε ότι η σύγχρονη κοινωνία μας παράγει τεράστιους όγκους σκουπιδιών. Όλα αυτά τα σκουπίδια πάνε στις χωματερές, ενώ πολλά από αυτά καταλήγουν στις θάλασσες και τους ωκεανούς με ολέθριες συνέπειες για το περιβάλλον. Ακόμα και η ανακύκλωση φαίνεται ότι είναι δύσκολη στη διαχείριση για πολλές χώρες, μεταξύ των οποίων και η δική μας.

Το zero waste lifestyle προσφέρει μια λύση σε αυτό το πρόβλημα, αλλά μπορεί στην αρχή να σας φαίνεται βουνό. Το μόνο που χρειάζεται όμως είναι λίγη καλή διάθεση! Δεν χρειάζεται να αντικαταστήσετε μονομιάς οτιδήποτε πλαστικό ή μη zero waste αντικείμενο υπάρχει στο σπίτι σας, μπορείτε όμως να ξεκινήσετε σιγά σιγά από τις καθημερινές σας συνήθειες. Για παράδειγμα:

  • Μην αγοράζετε πλαστικά μπουκάλια νερού, προτιμήστε ένα θερμός που θα το γεμίζετε από το σπίτι
  • Πιείτε τον καφέ σας χωρίς καλαμάκι ή επενδύστε σε έναν πιο βιώσιμο τύπο (καλαμάκι από μπαμπού, από σιτάρι, ανοξείδωτο κτλ)
  • Αρνηθείτε τις πλαστικές σακούλες. Μπορείτε να έχετε μαζί σας πάνινες, πλεκτές ή χάρτινες τσάντες για τα ψώνια σας
  • Επαναχρησιμοποιήστε όσο μπορείτε τις συσκευασίες. Για παράδειγμα, τα βαζάκια από μαρμελάδα για τα μπαχαρικά σας!

Θυμηθείτε: η στροφή προς το zero waste lifestyle είναι μια διαδικασία και δεν γίνεται από τη μια μέρα στην άλλη. Και αυτό, είναι εντάξει, δεν χρειάζεται να σας αγχώνει! Για να είμαστε ειλικρινείς, μπορεί να σας πάρει 1-2 χρόνια για να φτάσετε στο απόλυτο zero waste, εάν αυτός είναι ο στόχος σας. Αλλά, ξέρετε κάτι; Είστε καταπληκτικοί και μόνο που θέλετε να κάνετε αυτήν την αλλαγή και μπράβο σας για την προσπάθεια!

 

 

SHARE

Share on facebook
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email

Ακολουθήστε μας 

Εγγραφείτε στο newsletter μας και λάβετε 15% έκπτωση για την πρώτη σας παραγγελία

Ακολουθήστε μας 

Εγγραφείτε στο newsletter μας και λάβετε 15% έκπτωση για την πρώτη σας παραγγελία

Εγγραφείτε στο newsletter μας και λάβετε 15% έκπτωση για την πρώτη σας παραγγελία

×
×

Cart

Filters

Place your product filters here.