Δωρεάν Μεταφορικά
για παραγγελείες άνω των 50€

Πώς να πλένετε τα πιάτα σας οικολογικά.

cleankit_spray_2c8f6387-dd70-4e91-b2c4-6a431b74607c_600x

Σεβασμός στο περιβάλλον και οικονομία σε νερό και απορρυπαντικό στην καθημερινότητα!

Η αλήθεια είναι ότι το πλύσιμο των πιάτων στο χέρι δεν είναι ό,τι φιλικότερο προς το περιβάλλον. Πολλές φορές όμως είναι η μόνη λύση αν δεν έχουμε πλυντήριο πιάτων – αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν μπορούμε να πλένουμε τα πιάτα μας με έναν πιο eco friendly τρόπο, ο οποίος κάνει καλό όχι μόνο στο περιβάλλον, αλλά και στην τσέπη μας, και μάλιστα σε καθημερινή βάση!

Βήμα 1ο: Γεμίστε τον νεροχύτη σας

Γεμίστε το νεροχύτη σας με νερό ζεστό όσο αντέχετε και καλύτερα ζεσταμένο από ηλιακό θερμοσίφωνα ή φυσικό αέριο. Βάλτε ελάχιστο απορρυπαντικό στο νερό και αναδέψτε ώστε να δημιουργηθεί αφρός.

Βήμα 2ο: Ξεκινήστε από τα λιγότερο λερωμένα πιάτα

Εγώ, για παράδειγμα, ξεκινάω από τα ποτήρια και αφήνω τις κατσαρόλες τελευταίες. Εάν το νερό βρωμίσει αρκετά πριν τελειώσετε, μπορείτε να το αλλάξετε. Και πάλι, θα έχετε πολύ σημαντική εξοικονόμηση νερού και απορρυπαντικού.

Βήμα 3ο: Ξέπλυμα

Γεμίστε το νεροχύτη σας αυτή τη φορά με σκέτο νερό και περάστε από μέσα τα σαπουνισμένα σκεύη. Αν θέλετε, μπορείτε να προσθέσετε και λίγο λευκό ξύδι για έξτρα απολύμανση.

Φανταστείτε πόσο νερό εξοικονομείτε από το να πλένατε τα πιάτα σας κάτω από τρεχούμενο νερό! Μαγικό, έτσι;

Για να είναι όμως η διαδικασία του πλυσίματος των πιάτων στο χέρι πλήρως eco friendly, καλό θα ήταν να κοιτάξουμε λίγο και τα εργαλεία μας. Σας προτείνω να επιλέξετε ένα φυσικό απορρυπαντικό πιάτων και ένα σφουγγαράκι επαναχρησιμοποιούμενο. Ακόμα και μια βαμβακερή πετσέτα κουζίνας κομμένη σε μικρότερο κομμάτι θα κάνει τη δουλειά και θα αποφύγετε τη διαφυγή μικροπλαστικών στον υδροφόρο ορίζοντα! Και όταν τη χρησιμοποιήσετε, την πλένετε και την επαναχρησιμοποιείτε. Τέρμα τα πεταμένα στα σκουπίδια σφουγγαράκια!

SHARE

Share on facebook
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email

Ακολουθήστε μας 

Εγγραφείτε στο newsletter μας και λάβετε 15% έκπτωση για την πρώτη σας παραγγελία

Ακολουθήστε μας 

Εγγραφείτε στο newsletter μας και λάβετε 15% έκπτωση για την πρώτη σας παραγγελία

Εγγραφείτε στο newsletter μας και λάβετε 15% έκπτωση για την πρώτη σας παραγγελία

×
×

Cart

Filters

Place your product filters here.