Οι Greek Crafters United επιστρέφουν (update)!

Έχω υποσχεθεί σε παλιότερο άρθρο, ότι θα σας μιλήσω για ένα project που είναι το πιο κοντινό στην καρδιά μου: την ομάδα των Greek Crafters United.

Το λογότυπο των Greek Crafters United, φιλοτεχνημένο από την Pelagie de Paris.

Οι Greek Crafters United λοιπόν, είναι μια ομάδα χειροτεχνών. Τον Φεβρουάριο του 2018, ενώσαμε τις δυνάμεις μας και διοργανώσαμε την πρώτη Instagramική δημοπρασία χειροποίητων ειδών στην Ελλάδα. Η επιτυχία μας ήταν μεγάλη, ειδικά αν σκεφτούμε ότι ήταν η πρώτη διοργάνωση τέτοιου είδους και πολύς κόσμος δεν ήταν εξοικιωμένος με κάτι τέτοιο: χάρη στη βοήθειά των χρηστών που συμμετείχαν, συγκεντρώσαμε το ποσό των 1.690 ευρώ που προσφέραμε ως δωρεά στο Χατζηπατέρειο Κέντρο Αποκατάστασης και Στήριξης Παιδιού.

Τώρα, μπορεί να αναρωτηθείτε, πώς ακριβώς λειτουργεί; Πώς γίνεται μια δημοπρασία στο Instagram; Θα σας εξηγήσω αμέσως - στην πραγματικότητα, είναι πάρα πολύ απλό!

Όσοι έχετε Instagram (και όσοι δεν έχετε, καλό θα ήταν να αποκτήσετε γιατί πραγματικά αξίζει τον κόπο να συμμετέχετε στη δημοπρασία!), θα πρέπει να ακολουθήσετε το προφίλ μας @greek.crafters.united. Κάθε φωτογραφία στο προφίλ αυτό είναι και ένα προϊόν προς δημοπράτηση και κάθε προϊόν έχει και μια τιμή εκκίνησης. Στα σχόλια του κάθε post, γίνονται τα "χτυπήματα", όπως και σε μια κανονική δημοπρασία! Στο τέλος της δημοπρασίας, λέμε a la una, alle due, alle tre, χτυπάμε το φανταστικό σφυρί και το προϊόν κατοχυρώνεται στον πλειοδότη!

Ποιο είναι το όφελος για όσους συμμετέχουν; Πρώτον, μπορείτε να αποκτήσετε ένα χειροποίητο προϊόν σε τιμή χαμηλότερη απ'ό,τι αν το αγοράζατε κανονικά γιατί οι αρχικές τιμές είναι κατά 50% χαμηλότερες από τις κανονικές. Δεύτερον (και σημαντικότερο), βοηθάτε έναν φιλανθρωπικό σκοπό!

Η επιστροφή

Τον Απρίλιο του 2019, οι Greek Crafters United επιστρέφουν για μια ακόμη χρονιά. Το Σαββατοκύριακο 5 & 6 Απριλίου, το προφίλ μας στο Instagram θα σας περιμένει με πολλά χειροποίητα προϊόντα, κοσμήματα, παιδικά κουκλάκια, quiet books, παιδικά ρουχαλάκια και πολλά άλλα!

Φέτος, οι Greek Crafters United θα προσφέρουν ολόκληρο το ποσό που θα συγκεντρωθεί στην Αμυμώνη, Πανελλήνιο Σύλλογο Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Προβλήματα Όρασης και Πρόσθετες Αναπηρίες. Περισσότερα για το έργο του συλλόγου, μπορείτε να δείτε εδώ.

Σας περιμένουμε όλους!

UPDATE: Η δημοπρασία ολοκληρώθηκε και στέφθηκε από απόλυτη επιτυχία! Συνολικά, 109 δημιουργοί προσέφεραν 214 έργα και το συνολικό ποσό που συγκεντρώθηκε από την πώλησή τους έφτασε τα 2.439,50 €! Είμαστε όλοι πολύ χαρούμενοι για τη συγκέντρωση αυτού του ποσού και σίγουροι ότι η Αμυμώνη θα χρησιμοποίησει αυτά τα χρήματα με τον καλύτερο τρόπο για να καλύψει τις ανάγκες των ωφελούμενών της!