Διακοσμητικά πιάτα

Ένα εύκολο DIY με νήμα για το καλοκαίρι!

Το καλοκαίρι όλες οι μαμάδες ψάχνουμε πώς να απασχολήσουμε δημιουργικά τα παιδιά μας, μακριά από οθόνες κατά προτίμηση. Και ναι, το έξω και το μπάνιο στη θάλασσα είναι τα σίγουρα options, τι μπορούμε να κάνουμε όμως για τις μέρες ή τις ώρες που αναπόφευκτα είμαστε στο σπίτι;

Σας έχω μια εύκολη δραστηριότητα που, όχι μόνο θα κρατήσει απασχολημένα τα μικρά χεράκια, αλλά ταυτόχρονα θα τα βοηθήσει να εξασκήσουν τη λεπτή κινητικότητα και τον συντονισμό χεριού - ματιού!

Τι θα χρειαστούμε:

  • Χάρτινα πιατάκια για πάρτυ
  • Κουπ πατ σε διάφορα σχέδια
  • Νήμα σε διάφορα χρώματα
  • 1 βελόνα για πλεκτά - οι βελόνες για πλεκτά έχουν αρκετά μεγάλο μάτι για να περνάει το νήμα που είναι πιο χοντρό από την κλωστή, αλλά και μύτη που δεν είναι μυτερή. Αν τη ζητήσετε σε καταστήματα με είδη πλεκτικής ως "βελόνα ραψίματος για πλεκτά", θα καταλάβουν αμέσως τι εννοείτε!
  • Μολύβι
  • Ψαλίδι

Η διαδικασία είναι πανεύκολη!

Πρώτα, σχεδιάζετε στο πίσω μέρος του πιάτου χρησιμοποιώντας το μολύβι, το σχήμα του κουπ πατ:

Στη συνέχεια, χρησιμοποιώντας τη βελόνα ραψίματος πλεκτών, ανοίγουμε τρύπες κατά μήκος του σχεδίου, προσπαθώντας, όσο είναι δυνατόν, να έχουν ίσες αποστάσεις μεταξύ τους:

Περνάμε ένα κομμάτι νήμα περίπου 2 μέτρα στη βελόνα ραψίματος και ξεκινάμε να την περνάμε μέσα από τις τρύπες, φτιάχνοντας σιγά - σιγά το σχέδιο:

Μπορείτε να βάλετε κι άλλα χρώματα!

Φυσικά, μπορείτε να φτιάξετε διακοσμητικά πιάτα με πολύ μεγαλύτερα σχέδια και πολύ περισσότερα χρώματα! Είμαι σίγουρη ότι θα με εκπλήξετε με τη δημιουργικότητά σας! Θα χαρώ πολύ να φτιάξετε αυτά τα πιατάκια με τα παιδιά σας και να ανεβάσετε φωτογραφίες στα social media! Μην ξεχάσετε να με κάνετε tag για να μπορώ να τα δω. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και το hashtag #mirenasyarndishes για να είναι όλες οι δημιουργίες σας συγκεντρωμένες σε ένα σημείο.