Χριστουγεννιάτικο bazaar – Panos&Cressida4Life!

χριστουγεννιάτικο bazaar 2019 panos and cressida

Την Κυριακή 2 Δεκεμβρίου, από τις 10:30 έως τις 17:30, ο μη κερδοσκοπικός σύλλογος Πάνος & Χρυσηίδα - Βοήθεια στα Παιδιά διοργανώνει το ετήσιο χριστουγεννιάτικο bazaar του στο ξενοδοχείο Electra Palace (Ναυάρχου Νικοδήμου 18-20, Σύνταγμα)!

Η «Πάνος & Χρυσηίδα–Βοήθεια στα παιδιά», γνωστή και ως «Panos&Cressida4Life», ιδρύθηκε αρχικά (ως «Panos4Life») το 2006 στη μνήμη του Πάνου Βαρδάκα, που αγωνίσθηκε σθεναρά ενάντια στην αρρώστια, από στενούς φίλους και συγγενείς ως «αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία». Το 2010 η οργάνωση επεκτάθηκε για να συμπεριλάβει και την μνήμη της Χρυσηίδας Σπαχή, παιδικής φίλης και συμμαθήτριας του Πάνου, που έφυγε ξαφνικά.
Αρχική ιδέα στάθηκε όχι μόνο η επιθυμία του συλλόγου να προσφέρει υλική βοήθεια, αλλά και να διαθέσει μέρος από το χρόνο των μελών του για να πλησιάσει αποτελεσματικά και να κάνει ευκολότερη και πιο ευχάριστη τη ζωή νέων παιδιών, που η τύχη ή η αρρώστια τα εμποδίζουν στην σταδιοδρομία τους ή στην ανάπτυξη των ταλέντων τους…
Φέτος, η P&C4Life επιθυμεί να συμβάλει στη διάδοση και επέκταση του "φορητού σχολείου - Mobile School" και να βοηθήσει το σύλλογο "Ενωση Κυριών Δράμας" στη Δράμα, να μπορέσει να το μεταφέρει πιο μακριά, στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη επιχορηγώντας την αγορά ενός μικρού ειδικά εξοπλισμένου φορτηγού Van. Θα καλύψουν έτσι περιοχές όπου -σύμφωνα με πληροφορίες της Νομαρχίας- υπάρχουν περίπου 5.000 παιδιά που ζουν και εργάζονται στο δρόμο και που δεν έχουν εύκολη πρόσβαση σε σχολικό περιβάλλον. Το χριστουγεννιάτικο bazaar στις 2 Δεκεμβρίου, στο Electra Palace, στο Σύνταγμα, είναι αποκλειστικά αφιερωμένο στην συγκέντρωση χρημάτων για την παραπάνω αγορά!

Τι θα βρείτε στο χριστουγεννιάτικο bazaar

Σπιτικά γλυκά του κουταλιού και μαρμελάδες, κουραμπιέδες, μελομακάρονα, κουλουράκια, τσουρέκια, cakes, Χριστουγεννιάτικα μπισκότα και διάφορα άλλα εδέσματα, όπως σπιτικά ψωμιά, σάλτσες ή chutneys, πολτοποιημένο σκόρδο έτοιμο σε βαζάκια, τουρσάκια ή λάδια με βότανα και τοπικά  προϊόντα όπως λάδια, χυλοπίτες, ρακές κ.τ.λ. Επίσης, κεραμικά, διάφορα πλεκτά αντικείμενα, μεταξωτά κοσμήματα,  ποτά και κρασιά, αρκετά gadgets με το λογότυπο της οργάνωσης καθώς και ένα υπέροχο ημερολόγιο που, κάθε χρόνο έχει θέμα με φωτογραφίες που προσφέρουν τα μέλη και ο φίλοι της οργάνωσης. Οι βιβλιόφιλοι θα βρουν ένα πάγκο με διαβασμένα βιβλία (τα περισσότερα τελευταίες εκδόσεις), σε πολύ καλή κατάσταση.

Τέλος, όσοι εγγραφούν συνδρομητές ή ανανεώσουν την ετήσια συνδρομή τους, την ημέρα του bazaar (20€ το χρόνο) συμμετέχουν σε μια κλήρωση (στο τέλος της μέρας) με άπειρα δώρα που προσφέρουν οι φίλοι, τα μέλη και οι συνδρομητές του συλλόγου (έργα τέχνης, καλλυντικά, δείπνο για 2 σε επιλεγμένα εστιατόρια, τριήμερα και τετραήμερα σε διάφορα ξενοδοχεία κ.ά.)

Η Mirena made θα είναι εκεί με κουκλάκια, πλεκτά στολίδια και παιχνίδια! Σας περιμένω όλους και θα είναι μεγάλη μου χαρά να σας δω από κοντά!